Geplaatst op woensdag 11 april 2018
Deel dit artikel

Werknemers in de horeca kunnen jouw horecaonderneming maken of breken. Uit een onderzoek van de foodbrigade blijkt dat onvriendelijk personeel een grote oorzaak is van ontevreden gasten (38,5%). Als horecaondernemer is het daarom van essentieel belang om jouw personeel tevreden te stellen. Tevreden personeel voelt zich meer verbonden met jouw zaak, kunnen onderling beter met elkaar samenwerken en zijn eerder bereid te schuiven in hun privé agenda als er een collega ziek is. Een blije werknemer straalt dit uit naar gasten, en daar worden de gasten ook blij van.

 

Communiceren

Dit klinkt, voor de horecaondernemer, als muziek in de oren en daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Om je personeel tevreden te stellen is communicatie erg belangrijk. Met name communicatie over het rooster vinden werknemers fijn. Zij kunnen het bijvoorbeeld erg waarderen als het rooster op tijd af is, dat wanneer zij vrij vragen hier geen miscommunicatie over ontstaat en dat ruilen onderling ook niet te veel moeite kost. Als horecaondernemer heb je hier veel inzicht voor nodig.

Beschikbaarheidsoverzicht

Om te beginnen is een goed overzicht van beschikbaarheid erg handig. De interne communicatie is van belang bij het maken van dit overzicht. Een verlofverzoek moet bijvoorbeeld altijd op de juiste manier geregistreerd worden. Wanneer je alle gegevens verzamelt in één overzicht, heb je direct inzicht wie wanneer kan werken, en dat bespaart veel tijd! Tijd die je kan investeren in het trainen van je werknemers, bijvoorbeeld.

 

Urenregistratie

Naast een beschikbaarheidsoverzicht, is het correct verlonen van de gewerkte uren een belangrijke taak. Wanneer je dit niet doet, ontstaat er wantrouwen en frustratie bij jouw werknemers. Daarnaast is het voor jou, als horecaondernemer, nodig inzicht te hebben in de arbeidsproductiviteit. Kortom, ook hier heb je een goed overzicht voor nodig. Het registreren van de uren op de juiste manier is daarom een item wat zeker aandacht behoeft.

Horeko Planning Software

Het beschikbaarheidsoverzicht en het verlonen van gewerkte uren zijn beide processen die gedigitaliseerd kunnen worden, waardoor er meer overzicht ontstaat. Bekijk wat Horeko Planning kan doen om deze processen inzichtelijk te maken met de handige software.

Deel dit artikel

Vragen? Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Wij komen graag bij u langs

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.