Kennis

3 successtappen voor gemotiveerd personeel

De horeca is weer volledig up-and-running en door de crisis is deze branche enorm opgeschoond. Alleen de beste restaurants zijn overeind gebleven. De concurrentie is sterker dan ooit en goede en gemotiveerde bediening is schaars. Wanneer je goed getrainde werknemers in dienst hebt, wil je dat graag zo houden. Hoe je als horecaondernemer je personeel […]

Geplaatst op dinsdag 14 november 2017

Hoe maak je een efficiënt floorplan?

Het floorplan van je restaurant is een erg belangrijk onderdeel van je interieur, je omzet en de tevredenheid van de gast. Omdat het floorplan van een restaurant invloed heeft op verschillende factoren, vereist het floorplan speciale aandacht van de horecaondernemer. In de blog worden tips en adviezen gedeeld voor het maken van een efficiënt floorplan. […]

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2017

Gastvrijheid

Vanaf mijn 14e ben ik bezeten met het horecavirus. Sindsdien heeft de horeca altijd centraal gestaan in mijn leven; van het snijden van uien in de snackbar tot mijn huidige rol als commercieel directeur van Horeko. De horeca is een prachtige branche, en ik geniet er dan ook elke dag weer van om in deze […]

Geplaatst op maandag 10 juli 2017

Maakt u uw roosters al online?

Veel horecaondernemers werken nog met eenvoudige Word- of Excelsheets om hun roosters op te stellen en via de mail naar hun collega’s te versturen. Alhoewel dit een makkelijke manier lijkt, valt dit in de praktijk toch vaak tegen. Deze Word- of Excelsheets zijn namelijk niet erg geschikt om de beschikbaarheid van de medewerkers op een […]

Geplaatst op donderdag 12 januari 2017

Digitalisering in de horeca; onmisbaar of onnodig?

Sinds het begin van het digitale tijdperk in de jaren ’90 is er een hoop veranderd in de wereld om ons heen. Digitale apparaten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven of in de zakelijke wereld. Maar hoe zit dit in de horeca? Waarom voegen digitale apparaten zoveel toe in […]

Geplaatst op donderdag 12 januari 2017