Geplaatst op dinsdag 17 april 2018
Deel dit artikel

Verhoog de efficiëntie op jouw terras

De lente is eindelijk aangebroken en dat betekent weer lekker hard rennen op de terrassen. Niet alleen de gasten die het zonnigste plekje proberen te bemachtigen, maar ook de bediening, die iedereen van een lekker drankje probeert te voorzien. Om nog een beetje structuur in de chaos aan te brengen, delen wij tips!

 1. Stel een terrasmanager aan.
  Een terrasmanager stuurt niet alleen de medewerkers aan, maar houdt ook in de gaten of het terras er nog goed bij staat en overziet of alle gasten geholpen worden.
 2. Rooster genoeg personeel in voor het terras.
  Het is misschien voor de hand liggend, maar toch is dit een zeer belangrijke tip. Voldoende personeel zorgt er immers voor dat alle gasten op tijd gezien en geholpen worden en dit resulteert in dat gasten langer blijven zitten en nog een rondje extra bestellen!
 3. Versnel werkprocessen door efficiënte communicatie.
  Werk bijvoorbeeld met handhelds, zodat er geen miscommunicatie ontstaat over bestellingen. Maak ook een strakke taakverdeling. Zo weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.
 4. Help gasten snel als zij willen afrekenen
  De rekening brengen wordt nog vaak vergeten tijdens het drukke terrasseizoen, terwijl juist dit het moment is waar het allemaal om gaat: geld verdienen. Zorg er daarom voor dat jouw personeelsleden rondlopen met handhelds, portable pinautomaten en goed gevulde portemonnees zodat gasten direct geholpen kunnen worden bij het afrekenen.
 5. Zorg voor een servicepunt buiten, bij het terras.
  Met behulp van een extra servicepunt voorkom je dat je personeel steeds van binnen naar buiten moet lopen. Je kan kiezen voor een complete buitenbar, maar als dat een te grote investering is, zorg dan in ieder geval voor een kastje waar bestek, servetten, peper en zout stelletjes, schone sopjes en extra menukaarten liggen.

Met deze handige terras tips, verlopen processen een stuk efficiënter. Wil je de efficiëntie in jouw horecabedrijf nog verder vergroten? Bekijk dan wat Horeko voor jou kan doen.

Deel dit artikel

Vragen? Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Wij komen graag bij u langs

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.